V priemyselnom parku v Stropkove má vzniknúť 50 pracovných miest

11.05.2011 Stropkov

Stropkov 11. mája (TASR) – Do priemyselného parku, ktorý vzniká rekonštrukciou starých objektov v bývalom areáli strojno-traktorovej stanice v Stropkove, plánujú vstúpiť spoločnosti, ktoré tu chcú vytvoriť niekoľko desiatok nových pracovných miest. Jedna z nich pôsobí v oblasti elektrotechnického priemyslu. Ich mená však mesto zatiaľ nezverejnilo.
Hovorkyňa Mestského úradu v Stropkove Lenka Tokárová pre TASR uviedla, že samospráva oslovuje potenciálnych investorov s možnosťami podnikania v hnedom priemyselnom parku od začiatku realizácie tohto projektu. \"Prebiehajú rokovania s viacerými investormi. V súčasnom období podpísala stropkovská radnica zmluvu o budúcej zmluve s dvomi ohlásenými investormi a v druhej polovici tohto roku počíta s vytvorením približne 50 pracovných miest,\" povedala hovorkyňa. Dodala, že bližšie informácie budú zverejnené až po ukončení rekonštrukčných prác v auguste 2011.
Mesto získalo na revitalizáciu hnedého priemyselného parku nenávratné finančné prostriedky vo výške 3,536 milióna eur z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast.
Realizácia projektu prebieha v dvoch etapách. V rámci prvej sa koncom roka 2009 uskutočnil nákup pozemkov a nehnuteľností v areáli strojno-traktorovej stanice. Druhá etapa sa týka rekonštrukcie a modernizácie objektov, ktorá sa začala v októbri 2010 a prebieha v súčasnosti.
Aktuálne sa pripravuje opláštenie jednej z výrobných hál a v ďalšej prebieha rekonštrukcia interiéru, výstavba sociálnych zariadení, montáž rozvodov kúrenia, elektriny a vody.
Areál priemyselnej zóny má rozlohu 18.691 m2, v rámci neho je k dispozícii aj tretia hala s plochou 5600 m2. Tokárová spresnila, že tento objekt bude napríklad vhodný pre kompletizáciu a výrobu strojov, zariadení, nákladných áut, stavebnej, poľnohospodárskej techniky, prípadne na skladové priestory.
 

Vyberte región